|
Kedves Látogató!Köszöntünk weboldalunkon!
A mi rövid történetünk:
Édesapánk, a Sonkamester 18 éve kezdett el hobbi szinten sonkát készíteni egy régi családi recept alapján. Hosszú évek alatt tapasztalta ki mitől is lesz a sonka olyan, amilyen most. Eleinte csak saját fogyasztásra készítettük, de rengeteg pozitív visszajelzést miatt úgy döntöttünk belevágunk egy családi vállalkozásba, főszerepben a sonkával és a falusi, hagyományos ízekkel. Mostanra annyian ismerték meg a nevünket és etyeki falusi vendégasztalunkat, hogy évente több ezer vendégünk van és több száz rendezvényfelkérésünk. Ezért érdemes dolgozni!
Engedjetek meg egy mondatot néhai Nagyapánktól:
„ Lacikám, ahoz, hogy kiváló minőségű sonkát, szalonnát, kolbászt együnk, mindenre nagyon ügyelnünk kell! A malac kiválasztására, darabolására, a fűszerek eredetérek, anak felhasznált mennyiségére! Ezeket tanuld meg nagyon, mert Te fogod ezt a tudást továbbadni a gyerekeidnek!”
IGAZA VOLT!
Gondosan választjuk ki az állatokat, az Adria partjáról hozzuk a tengeri sót, válogatott fűszereket használunk.
A sonka ízét, illatát, színét, puhaságát, a sózás utáni műveletek határozzák meg! A füstölés utáni szárítás meghatározó a termék minőségére. Vigyázunk a hőmérsékletre, a fényre, a nedvességtartalomra. Naponta ellenőrizzük, hogy minden rendben legyen. Kéthavonta, csontból készült tűvel, több pontban, illatmintát veszünk a sonkából, és így ellenőrizzük annak belső érési folyamatát. Legalább 12 havi érés után KÉSZ a sonka!
Most Ti következtek, kóstoljátok meg, gyertek ki Etyekre, a Sonkamester pincébe, mely Etyek egyik legszebb részén, az Újhegy lankáján, gyönyörű szőlők közepén, festői környezetben, kedves emberek szomszédságában található.
Őseink ránk mosolygó képei, a sparhelt, mely gyermekkorunkat idézi, az asztalokon található csipkék, régi edények, gyertyatartók, nosztalgiát ébresztenek bennünk.
Szeretettel várunk mindenkit, aki meg szeretné kóstolni a termékeinket, a hosszan érlelt sonkát, a fokhagymás szalonnát, paprikás szalámit, a frissen sült tepertőt!
Emellet lehetőségetek van egy teljes ebédet/vacsorát eltölteni nálunk: friss kacsamell vagy malaccomb, egészben sült bárány, frissen sült libamáj és rétes...
|
![]() ÁRPÁS LACI
Sonkamester
A pince lelke. Ahol megjelenik, ott garantált a vidámság! Minden idejét Etyeken tölti és szórakoztatja vendégeinket!
|
![]() AMARILLA
Sonkáslány
A háttérből irányítja a szálakat! Ha probléma merül fel, ő megoldja! Szenvedélye a főzés és a sonka, ha teheti ki sem jön a konyhából..
|
![]() RENÁTÓ
lil'Master
Tervezői gondolkodása révén nem enged ki kezéből nem tökéletesen összeállított bőségtálat. Célja, hogy a legszebb kompozícióban álljon össze a végeredmény. Felelős csapattag a fogadó vizuális megjelenésében illetve segít a terméklogisztikában.
|